417 עיצוב פנים הפוך את זה לבית

איך לעצב חדר שינה משותף לילדים

חדר שינה משותף בין ילדים יכול להיות מקום מסוכן. ילדים שחולקים חדר אחד עם השני יפעלו פעמים רבות כדי לקבל את דרכם וההורים מתקשים לשמור על שלום. הורים צריכים לא רק ללמד את הילדים איך להתנהג, אלא הם צריכים גם להראות להם כמה הם אוהבים זה את זה על ידי הצבת גבולות הגיוניים. מאמר זה מציע כמה טיפים כיצד תוכלו לעצב חדר שינה משותף לילדים המתאים להורים ולילדים כאחד.

חשיבותם של גבולות

להורים חשוב להציב גבולות הגיוניים. כאשר ילדים מסוגלים לדעת מה מותר ומה אסור להם לעשות בחדר השינה המשותף, הם יכולים ללמוד כיצד להתנהג אחד עם השני. דרך מועילה להורים ללמד את ילדיהם על גבולות היא לתת להם לתכנן כמה כללים של החדר. לדוגמה, אתה יכול להגיד להם שהמיטה תהיה אסורה לפני השינה. או שאתה יכול ללמד אותם שצעצועים או משחקים מסוימים צריכים להיות מונחים לפני השינה. כלל נוסף עשוי להיות שאסור להכניס אוכל או שתייה לחדר השינה לפני השינה. אתה רוצה שילדיך ידעו מה מצופה מהם כדי שיוכלו לווסת את התנהגותם במהלך היום על ידי טיפול בעצמם במהלך משבצות הזמן המיועדות להם.

טעויות נפוצות שהורים עושים בעיצוב חדר שינה משותף לילדים

הורים רבים עושים טעות נפוצה בעת עיצוב חדר שינה משותף לילדים. הם מתמקדים בצרכי הילדים ולא בצרכי ההורה. לדוגמה, הורים רבים יעצבו את חדר הילדים שלהם עם מיטות קומותיים כך שיוכלו להתאים ליותר מילד אחד בלי יותר מדי עימותים. אבל זה יכול לעתים קרובות להוביל לקונפליקט רב מכיוון ששני הילדים רוצים להישאר ערים עד מאוחר לאותן פעילויות כמו צפייה בטלוויזיה או משחקי וידאו.

בנוסף, חלק מההורים יכניסו הרבה צעצועים ופעילויות מהנות בבית כדי שילדיהם לא ירגישו כלואים בחדרם כל היום. הבעיה עם זה היא שקשה להם לקיים זמן ללא הפרעה אחד עם השני. הבעיה האחרת היא שאולי הם לא יוכלו לבלות יחד כי הם עסוקים מדי בפעילויות כמו משחקי וידאו או צפייה בטלוויזיה.

פתרונות לעיצוב חדר שינה משותף לילדים

הטיפ הראשון הוא לשים את הילדים בלוח זמנים. חשוב שילדים ידעו באיזו שעה הם יוכלו להיכנס לחדר משלהם ומתי הם צריכים להיות במיטה או לשחק בחוץ. זה ימנע קונפליקטים.

פתרון נוסף הוא להתמקד ביתרונות של שיתוף חדר שינה. אתה יכול להתחיל בלדבר על היתרונות של שיתוף חדר שינה עם ילדך, כמו איך זה עוזר לו ללמוד איך להתפשר, לשתף ולשתף פעולה עם אנשים אחרים.

הטיפ האחרון הוא לא לקחת את זה באופן אישי אם ילדכם מוציא עליכם את התסכולים שלו על ידי פעולות או הרחקת גבולות. זכרו שזה חלק מהתפקיד שלכם כהורים ובדרך כלל קל לילדים ללחוץ על כפתורי הוריהם כי הם כל כך צעירים (בגיל הזה, הם עדיין מתלבטים מי הם).

קחו בחשבון את הרגשות של הילדים שחולקים את חדר השינה

קחו בחשבון את הרגשות של הילדים שחולקים את חדר השינה. הצעד הראשון לעיצוב חדר שינה משותף לילדים הוא לשקול מה ירגישו הילדים בזמן שהם ישנים בחלל הזה. ילדים לא ירצו לשתף אם הם מרגישים שאין להם שליטה על המרחב שלהם או אם הם מרגישים שהורים לא מקשיבים להם.

על מנת לוודא שילדים ירגישו בטוחים ואהובים, ניתן ליצור גבול סמלי בין שתי המיטות, ולילדים גדולים יותר ליצור קיר ממשי בחדרם כדי שלא יראו זה את זה. סמל זה של קיר יאפשר לאחים הצעירים לדעת כי לאח הגדול יש כוח על המרחב הזה ומכבדים אותו כאינדיבידואל. חשוב גם ללמד את ילדכם כיצד להתנהג ולהציב גבולות על ידי ביצוע פעילויות כמו משחק, קריאת ספרים בקול רם או סיפורים לפני השינה.

סיכום

חשוב להכיר בחשיבותם של גבולות בחדר שינה משותף לילדים. גבולות עוזרים לילדים להרגיש בטוחים ונוחים יותר כשהם בחדר השינה. חשוב גם להימנע מטעויות נפוצות שהורים עושים בעת עיצוב חדר שינה משותף לילדים.

הימנע מטעויות נפוצות כמו:

  1. א) לא להציב גבולות ברורים
  2. ב) לא להשתמש בעניין הילדים לעיצוב חדר השינה
  3. ג) קבלת החלטות עבור הילדים ולא לערב אותם
  4. ד) מנסה לשים ילד אחד אחראי על העיצוב
  5. ה) לא מתחשב ברגשותיהם של הילדים שחולקים את חדר השינה